کتاب جادوی برند (پیشگفتار)

ساخت وبلاگ

به نام آنکه جان را فکرت آموخت                    چراغ دل به نور جان برافروخت

پس از نگارش اولین کتاب خود تحت عنوان « کار تیمی و روش‌های تصمیم‌گیری و حل مسئله در سازمان» که با استقبال و تشویق جامعه علمی و دوستان گران‌قدرم مواجه شد بر آن شدم که بر اساس تجربیات علمی و علائق شخصی خود، درباره «برند» که یکی از مباحث بسیار مهم و به‌روز دنیاست و قابلیت رخداد تحولات عظیم و تغییرات شگرف در کسب‌وکارها را دارد مطالعات و تحقیقات بیشتری نموده و حاصل آن‌ها را با تجربیات شخصی تلفیق کرده و کتابی علمی و درعین‌حال کاربردی در این زمینه به رشته تحریر درآورم. حاصل این تلاش کتابی است که اکنون پیش روی شماست با عنوان «جادوی برند». شما بامطالعه این کتاب پی خواهید برد که به‌راستی برند می­تواند کسب‌وکار شمارا جادو کند و نتایجی خارق‌العاده و بیش‌ازحد تصورات رقم بزند.

افراد برحسب سطح نگرش و جایگاه اجتماعی، تصورات مختلفی از واژه برند دارند. بسیاری از افراد برند را در حد یک نام و نشان تجاری، مارک یا لوگو می‌شناسند و آن را در کیفیت محصولات یا خدماتی که دریافت می‌کنند خلاصه می‌بینند. امّا حقیقت چیز دیگری است؛ برند بسیار فراتر از این است. هر آنچه در عین مطلوبیت و مقبولیت، محبوبیت و تصویر ذهنی مثبت را در مخاطبان خود ایجاد نماید و باعث تمایز گردد منجر به ظهور یک برند شده است. این تمایز مثبت و سازنده ممکن است در سطح یک فرد باشد. عقلانیت، احساس، بینش، نگرش، ظاهر، اخلاق و مجموعه خصائص مثبتی که باعث تمایز ما از دیگران می‌شود درواقع برند شخصی ما را تشکیل می‌دهد.

برند یک شرکت به عوامل مختلفی همچون کارکنان (رفتار، مهارت، مشتری مداری، تجربه، پوشش و پیگیری امور)، محصول و خدمات ارائه‌شده (کیفیت، سرعت، تنوع، انعطاف‌پذیری، سهولت ارائه، در دسترس بودن، به‌روز بودن)، مکان (موقعیت مکانی، امکانات، شیک و مرتب بودن)، ماهیت کارآفرینانه ( اشتغال‌زایی، نوآوری، توسعه منطقه­ای) و میزان رابطه عاطفی و احساسی مخاطبان بستگی دارد. تاکنون این عوامل در مراجع علمی از دیدگاه‌های مختلف طبقه بندی شده و مطالعه، نقد و بررسی زیادی روی آن‌ها انجام‌شده است.

فرایند برند سازی، برنامه‌ای استراتژیک و بلندمدت است که با سیاست‌گذاری‌های مناسب و صرف هزینه‌های گزاف انجام می‌پذیرد. چنانچه فرایند برند سازی به‌صورت اصولی و بر پایه مطالعات علمی و تجربی صورت نپذیرد ضمن هدر رفت زمان، هزینه‌های مالی سنگینی را به سازمان تحمیل کرده و نتایج مطلوبی را به دنبال نخواهد داشت. همچنین عدم مراقبت پایدار از برند و پشتیبانی نامناسب  و عدم توسعه هدفمند برند با توجه به تغییر و تحولات محیطی روزافزون امروزی، منجر به تضعیف و نابودی برند می‌شود.

در دنیای پررقابت امروز کسب‌وکارهایی موفق خواهند بود که بتوانند خود را به‌عنوان یک برند، مطرح کرده و ضمن ایجاد تمایز با رقبا، رابطه عاطفی و احساسی با مشتریان بازار هدف خود برقرار نمایند، گام­های مؤثری در حفظ و تقویت این رابطه بردارند و از اتخاذ تصمیمات و انجام فعالیت­هایی که باعث لغزش و تضعیف برند می‌شود پرهیز نمایند.

در این کتاب سعی شده است که مطالب در عین تکیه‌بر مباحث علمی و تئوریک، ساختاری کارآمد و عملیاتی داشته باشد و بتواند به‌صورت کاربردی مورداستفاده مخاطبان قرار گیرد.

فصل اول کتاب در مورد مفهوم برند و تعاریف تئوریک واژه‌های مرتبط با برند است. در فصل دوم به نحوه برند سازی، فواید برند، هویت‌یابی مشتری با برند، عناصر برند و ارتباط برند با مشتری و سودآوری پرداخته شده است. فصل سوم مبانی مدیریت استراتژیک برند را مطرح می‌کند و ارتباط آن را با هوش تجاری و برنامه‌ریزی منابع سازمانی(ERP) بیان می‌کند. همچنین چالش‌های اقتصاد ایران در مدیریت برند و نحوه ممیزی برند را توضیح می‌دهد.

از همسر دلسوز و مهربانم که در تدوین این کتاب مرا کمک کردند و با به دوش کشیدن مسئولیت‌های خطیر زندگی یاریگر من در عرصه علم هستند، از جناب آقای چراغی مدیر انتشارات مهرآیین که نهایت همکاری را در چاپ و نشر این کتاب داشتند و همچنین از همه کسانی که مرا در تهیه این نوشتار یاری رساندند صمیمانه تشکر می‌نمایم.

از خوانندگان محترمی که نوشته‌های مرا در فضای مجازی دنبال می‌کنند و با راهنمایی و انتقادات سازنده خود در ارتقاء سطح کیفی مطالب مرا کمک می‌کنند کمال تشکر را دارم.

 

[email protected]

http://Mahmoodfatehi.blogfa.com

http://instagram.com/Dr.mahmood_fatehi

کارآفرینی مدیریت حسابداری و حسابرسی...
ما را در سایت کارآفرینی مدیریت حسابداری و حسابرسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mahmoodfatehio بازدید : 68 تاريخ : شنبه 27 بهمن 1397 ساعت: 12:44